Start til ridning

Ridning giver god motion, frisk luft og et tæt samvær med et levende dyr. Desuden udvikles der
ofte stærke kammeratskaber omkring arbejdet med hestene i stalden, til stævner og andre
arrangementer i klubben.

Hvordan kommer jeg eller mit barn i gang?
Alle kan starte til ridning i Vestbirk Rideklub. Vi har heste og ponyer i forskellige størrelser.

Kontakt Mathilde Putman, send en mail til mathilde@putman.dk, ring eller send en sms på 26249504.

Du kan også kigge forbi om eftermiddagen. Vi har undervisning mandag, tirsdag, onsdag, torsdag
og fredag.

Alle der ikke har redet før får 2 prøvetimer.

Se priser

OBS: Der er ikke undervisning på skolernes lukkedage i Horsens kommune, se dem her. 

 

Lidt praktisk om før, under og efter ridetimerne: 
Du ankommer cirka et kvarter før din ridetime, så du har tid til at strigle og rense hove på den pony, du skal have undervisning på. Første gang vil en anden forælder eller din ridelærer hjælpe dig og din mor eller far igang. I sadler op, så du kan være klar til at sidde op, når undervisningen starter. Hvis din pony rides i timen inden, skal du blot vente til den foregående er time er slut, hvorefter du overtager ponyen. 

Ponyens grime hænger på boksen, træktove er i den store stald, og strigler er i reolen foran vaskepladsen i den lille stald. Har du brug for at låne ridehjelm og evt. sikkerhedsvest i undervisningen, er der nogle til fri afbenyttelse i sadelrummet. Her finder du også sadel og hovedtøj, samt evt. skridtdækken i de kolde måneder. 
Alt hvad du bruger sættes selvfølgelig pænt retur efter endt brug. 

Når din ridetime er slut, skal din pony sadles af og igen have dækken på, når de går med dækkener. Men først skal ponyen dog lige strigles igen og hovene skal renses. Vær opmærksom på sved og snavs i især sadelleje, gjordleje samt områderne omkring ponyens mund og ansigt hvor hovedtøjet har spænder. Husk også at vaske biddet grundigt efter hver brug, så der ikke er snavs på bid og bidringe til næste gang, ponyen skal rides. 

På døren ind til sadelrummet finder du udmugningsplanen. Her kan du se, om du skal tage klatter hos den pony, du får undervisning på, eller hos en anden. Til dette finder du trillebører i den store stald. Grebe, skovle og koste, til at feje efter dig med, findes normalt i begge stalde. Læs møget af trillebøren så meget oven på det, der er i forvejen som muligt - så skal møddingen ikke ryddes så ofte. 

I ridehuset og på ridebanen findes opsamlingssæt til de klatter din pony taber udenfor boks og mark. Her kan din mor eller far måske hjælpe med at få samlet op på banen, imens du selv har travlt med at få undervisning. Her finder du også skammel til at komme op på ponyen med, så belastes ponyens ryg nemlig mindre under opsidning. Det er også på banerne, at du finder ridepiske til fri afbenyttelse - husk at de skal retur efter brug. 

Bag den lille stald overfor ridebanen finder du rytterstuen. Her kan der laves kaffe og kakao. 

Vi ser meget gerne at I husker disse ting: 
⁃Bokslågerne skal altid stå helt åbne, når ponyen ikke er derinde.
⁃Toiletdøren holdes lukket.
⁃Ridehusdøren holdes lukket.
⁃Lys slukkes v. sidste mand.
⁃Grimer skal altid på plads på bokslågen - også imens du er ude at ride. 
⁃Sadelrummet låses efter sig - hvis man er den sidste der forlader stalden. (Særligt for parter)

Part:
Får du undervisning kan, du også være heldig, at der er en ledig pony til kvart - eller halvpart, så du også kan ride i weekenden. Mere information herom findes på hjemmesiden eller spørg evt. en af underviserne. 

Husk! du må altid gerne spørge dem du møder i stalden hvis du er i tvivl om noget :-)